Sluiten
Geschreven door Jolien. In categorie Winkelgebied.
02 JULI 2015

Westerhaven Groningen

De Westerhaven is een winkelgebied in Groningen dat is vermoend naar de haven die in het gebied gedempt is rond 1960. Naast winkelen is een leuke activiteit in het gebied een bezoekje aan het Stripmuseum. De Westerhaven is goed te bereiken vanaf Groningen Station met bus 8, 9, 16, 35, 39 of 88. Op straat parkeren is betaald, maar je kunt ook parkeren in de ondergrondse parkeergarage Westerhaven. Bij ijssalon Palermo kun je een heerlijk ijsje halen als je even een break hebt van het shoppen.

We hebben de leukst winkels rondom de Westerhaven voor je op een rijtje gezet!

  1. Voor muziekliefhebbers kan het niet op bij muziekwinkel Westerhaven. Deze winkel zit sinds 1985 aan de Astraat. Naast een breed assotiment aan muziekinstrumenten hebben ze een gitaarreparateur en gaan zij met de tijd mee door producten als recording software en plugins aan te bieden.
  2. Aan de Westerkade zit de Reshare Store van het Leger Des Heils. Zij vinden het belangrijk dat anderen iets hebben aan de kleding die jij overhebt. Daarnaast is het goed voor het milieu. In de winkel worden mensen aan het werk gezet die aan de zijlijn van de maatschappij staan, zodat ze kunnen integreren in de samenleving.
  3. Het is alsof je 50 jaar terug in de tijd gaat als je bij Snoepwinkel Droppie in de Astraat naar binnenstapt. Een Snoepwinkel zoals die vroeger was, het is een wonder dat hij nog bestaat. Stel zelf je zak drop samen of neem een reuzensnoepspek mee voor je broertje of zusje.
  4. Bij videoland aan de Westerhaven kun je alle muziek, films en games vinden die je zoekt. Voor wie je ook een cadeautje zoekt, hier slaag je gegarandeerd.
  5. Aan de lage der A zit Achterpand, een speciaalzaak in brei- en haakgarens, fournituren en handwerk. Breifanaten kunnen er kiezen uit de leukste breipatronen, dus haal je breinaalden maar uit de kast!