Sluiten
Geschreven door Jolien. In categorie Winkelgebied.
11 JUNI 2015

9 straatjes Amsterdam

De 9 straatjes staan dwars op de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en de Singel. De gezellige buurt is opgebrouwd uit panden uit de eerste helft van de 17e eeuw en bevat een heleboel bijzondere winkeltjes. De 9 straatjes zijn goed te bereiken vanaf Amsterdam Centraal met tram 2, tram 13 of tram 17. Op straat parkeren in de buurt van de 9 straatjes is voornamelijk betaald, je kunt je auto ook parkeren in Centrum Oosterdok. Dit parking centrum is een kwartier lopen van de 9 straatjes. De 9 straatjes hebben de namen Gasthuismolensteeg, Oude Spiegelstraat, Wijde Heisteeg, Hartenstraat, Wolvenstraat, Huidenstraat, Reestraat, Berenstraat en Runstraat. Voor een gezellige lunch kun je terecht bij Toos & Roos in de Berenstraat.

We hebben de leukste winkels in de 9 straatjes voor je op een rijtje gezet!

  1. Ben jij ook een spelletjesfanaat? Dan kun je je geluk niet op bij The Gamekeeper  in de Hartenstraat. Van Ganzenbord tot Backgammon: The Gamekeeper heeft een enorm spelletjes assortiment. Dus welk spelletje je ook zoekt, je zult het vinden in de 9 straatjes
  2. Beadies in de Huidenstraat is een walhalla voor creatievelingen. Hier kun je zelf kraaltjes, bedeltjes, steentjes en slotjes bij elkaar zoeken om de mooiste sieraden te maken.
  3. Bij What’s Cooking in de Reestraat kun je terecht als je leuke, kleurrijke, culinaire cadeaus zoekt. Een gebloemd schort, een design snijplank of een gehaakte onderzetter: de ontvanger zal er sowieso blij mee zijn.
  4. Als je van bijzondere boeken houdt, is een bezoekje aan Mendo in de Berenstraat ook zeker de moeite waard. Zo hebben ze bijvoorbeeld ruime keus aan ‘’Nude Books’’, boeken met fotografie van naakte mensen.
  5. Bij de Witte Tandenwinkel aan de Nieuwe Binnenweg kun je alles kopen wat te maken heeft met een gezonde mond. Wil je je mond eens grondig schoonmaken? Schaf dan bijvoorbeeld een monddouche aan.