Sluiten
Geschreven door Jolien. In categorie Toplijstjes.
26 MEI 2015

10 typen shoppers, welk type ben jij?

  1. De kluizenaar doet alle aankopen online. Van supermarktboodschappen tot sokken en komt niet vaak buiten
  2. De shopassistent laat zich vaak overhalen om mensen te vergezellen in drukke winkelstraten terwijl hij zelf liever thuisblijft. Dit zijn vaak mannen met een vrouw of vriendin met dominante neigingen.
  3. De compulsieve overshopper kan zich niet inhouden als hij zich in een winkelgebied bevindt. Hij neemt zich voor alleen te kopen wat hij nodig heeft maar dit mislukt vrijwel altijd.
  4. De bodemloze shopper gaat op pad om producten te kopen maar wordt steeds afgeleid door eettentjes en café’s, kenmerkend is dat hij altijd honger heeft.
  5. De Hybride shopper vertoont kenmerken van zowel een online shopper als een offline shopper. De ene keer koopt hij iets online en de andere keer koopt hij iets in een fysieke winkel.
  6. De gefrustreerde shopper weet wat hij wil hebben maar hij weet niet waar hij het moet kopen met als gevolg dat zijn hele dag is verpest als hij een poging waagt.
  7. De forestshopper ziet door de bomen het bos niet meer. Er worden hem zoveel producten aangeboden zowel offline als online dat hij niet meer weet waar hij het zoeken moet. Dit veroorzaakt een hoop miskopen. Daarnaast legt hij onnodig veel meters af en geeft hij onnodig veel geld uit.
  8. De onwetende shopper koopt de meeste producten online maar zou liever meer offline kopen. Dat is nou eenmaal sneller en je steunt lokale winkeliers. Hij is alleen nog niet bekend met een online platform waar hij zich kan oriënteren voor het kopen van offline producten.
  9. De beginnende Voradiusshopper zoekt zijn product eerst op via Voradius en gaat dan direct naar de winkel om het product te kopen.
  10. De ervaren Voradiusshopper (ook wel bekend als de happy shopper) oriënteert zich eerst online via Voradius, reserveert en betaalt zijn product online en hoeft het product alleen nog maar op te halen in de winkel.