Sluiten
Geschreven door Rick. In categorie Interview.
16 JULI 2015

Topwinkel Thisissoul: “Ik ben dit niet alleen gaan doen uit liefde voor de sport, ik denk dat dit nodig was.”

Ivo begon met skaten toen hij 13 jaar oud was. In Limmen, het dorpje waar hij woonde, skate hij altijd op de plaatselijke halfpipe. Zijn hobby werd al snel een opstap naar iets groters toen de jongere kinderen tegen hem op begonnen te kijken. Toen hij 16 was vroegen zij hem of hij hen les wilde geven en waar zij goede skates konden halen.
 

2e hands skates


Als skateleraar kwam hij erachter dat vooral het laatste moeilijk was. Daarom begon hij een paar jaar later zelf met het opknappen en verkopen van inline skates in de schuur van zijn ouders. De opgeknapte skates trokken niet alleen de aandacht van skaters in Nederland maar zelfs van skaters uit Spanje en England.

Nadat hij later skates verkocht vanuit Zaandam en vanuit huis, besloot hij een website en een winkel in Amsterdam Noord te openen. “De winkel is vooral om mensen te introduceren in de sport” vertelt Ivo.
 

winkel This is Soul


In de winkel verkoopt hij alles wat met de skatesport te maken heeft: van kleding tot losse wieltjes en natuurlijk skates. Maar hij richt zich alleen op skates die cool zijn en waar je trucjes op kan. Buiten de winkel hangen 2e hands skates. Die zijn laag geprijsd zodat jongens en meisjes uit de buurt ook kunnen skaten als zij wat minder te besteden hebben. Oude skates opknappen doet hij alleen nog op aanvraag. “Die markt is inmiddels een beetje op zijn retour. Mensen wilden destijds op oude boots skaten met geüpgradede onderdelen. Maar tegenwoordig hebben zij hun favoriete nieuwe skates. ”
 

winkel This is Soul


Naast het verkopen van skates organiseert Ivo met Thisissoul verschillende activiteiten voor skaters. Hij geeft skateles, hij leidt skateleraren op en organiseert deze zomer zijn eerste skatekamp. “Tijdens het kamp doen wij meer dan alleen skaten. Door bijvoorbeeld yogalessen te geven en goed en gezond eten met de kinderen klaar te maken, leren zij om goed voor zichzelf te zorgen tijden het skaten. Want je lichaam vangt een hoop klappen op en je bent heel intensief bezig”.
 

wieltjes This is Soul


Op de vraag of hij van plan is om nog meer winkels te openen, vertelt hij dat hij opzoek is naar  een grotere winkel. “Zodat mensen gewoon lekker binnen komen lopen en zich niet bezwaard voelen als ze zich alleen oriënteren.” Als dat werkt willen we misschien uitbreiden naar andere steden als Berlijn, Antwerpen en Kopenhagen.

Als je deze topwinkel zelf wil bezoeken vind je Thisissoul nu op Van der Pekstraat 117 in Amsterdam Noord.