Sluiten
Geschreven door Rick. In categorie Interview.
07 JULI 2015

TOPWINKEL: The Gamekeeper, een stukje ouderwetse gezelligheid in hartje Amsterdam.

“Een hapje, een drankje en een hele avond gezelligheid. Bordspellen zijn een echte sociale gelegenheid" vertelt Conrad van The Gamekeeper. De manager van de bordspelwinkel in de Amsterdamse 9 straatjes is zelf een fanatiek speler van bordspellen en bovendien jurylid van de verkiezing ‘Speelgoed van het jaar’.

Kortom, Conrad is de perfecte persoon voor een persoonlijk advies over bordspellen.

 

Gamekeeper winkel

The Gamekeeper is al 20 jaar een begrip in Amsterdam en omstreken. Door de combinatie van een ruim spelletjesaanbod en persoonlijk advies is de winkel in het bruisende hart van Amsterdam een  paradijs voor iedereen die opzoek is naar bordspellen. “Onze winkel verkocht voordat Kay (de huidige eigenaar) de winkel overnam ook al bordspellen. Maar hij heeft er een echte winkel van gemaakt.”, vertelt Conrad.

 

Schaakstukken Gamekeeper

En dat merk je direct als je de winkel binnenloopt. Je weet niet waar je moet beginnen! Van klassiekers als De Kolonisten van Catan tot spelletjes voor gevorderde zoals de Alchemist; The Gamekeeper heeft voor ieder wat wils. En Conrad heeft voor elke gelegenheid een passend advies. “Het is echt afhankelijk met wie je het speelt en wanneer je het speelt. Het gaat erom dat je uiteindelijk een leuke avond hebt .”

 

Schaakstukken Gamekeeper

Over belangstelling heeft de winkel niet te klagen. Hij merkt zelfs dat er ondanks de populariteit van online gaming een groei zit in de belangstelling voor bordspellen. Volgens Conrad blijven mensen bordspellen spelen, omdat het gezellig en sociaal is. “Een hapje, een drankje en samen lachen.” Dat is toch anders dan spelen op een console. Je kunt wel online samen spelen, maar dan speel je toch alleen via verschillende schermen. Als je een bordspel speelt, speel je samen,  kom je bij elkaar over de vloer en praat je met elkaar. Daar kan een online spelletje nu eenmaal nooit aan tippen.