Sluiten
Geschreven door Jolien. In categorie Buurtoverzicht.
09 JULI 2015

De Mient Alkmaar

De Mient in Alkmaar wordt al in 1406 vermeld als ‘Die Meente’. Een Mient of Meent is een gemeenschappelijke weide. De Mient bevindt zich aan het eind van de Langestraat en wordt is vooral bekend door de gelijknamige ijssalon waar je zelfs vanuit je bootje in de gracht een ijsje kunt bestellen. De Mient is goed te bereiken vanaf station Alkmaar met bus 6, 4, 150 en 160 maar je kunt het ook makkelijk lopen. Als je met de auto bent kun je je auto parkeren in Parkeergarage Karpeton. Heb je zin in wat lekkers? Dan kun je een heerlijke crêpe halen bij de net geopende Crêperiebar Suzette.

We hebben de leukste winkels rondom de Mient voor je op een rijtje gezet!

  1. Bij Wim van Assem bloembinderij hebben ze de mooiste bloemstukken en andere bloemdecoratie. Als je hier een bos bloemen koopt krijgt de jarige zijn of haar mooiste boeket sowieso van jou.
  2. Voor alle chocoholics: Bij FaFaZa kun je de heerlijkste Homemade Australian chocolade kopen.
  3. Sinds 2001 zit Marc Lange Sieraden in Alkmaar. Deze edelsmidjuwelier verkoopt hiet zijn eigen ontworpen sieraden en horloges. Daarnaast werkt hij ook in opdracht en repareert, restaureert of verandert hij bestaande creaties.
  4. Bij Zanzz kun je als stoere, trendy vrouw je slag slaan en hier items kopen die niemand anders heeft.
  5. Bij Egbert Broers kun je alles vinden dat te maken heeft met luxe sigaren, sigaretten, pijpen en shag. Misschien kun je hier een mooi cadeau vinden voor je vader, oom of opa?