Sluiten
Kaart wordt geladen
Legenda
Winkellocatie
Vergelijkbare winkels
De Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland en is met haar bijna 16.000 studenten en ruim 4.000 medewerkers nog steeds groeiende.

Uitdagend onderwijs.
De Universiteit Maastricht werkt al sinds haar oprichting met Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) en is Europees grondlegger van dit onderwijsmodel. Studenten worden uitgedaagd hun talenten en interesses actief verder te ontwikkelen. Net even anders dan aan andere universiteiten. Met unieke, internationaal georiënteerde opleidingen. Niet voor niets is de UM ‘Leading in Learning’.

Multidisciplinair onderzoek.
Problemen en vraagstukken beperken zich niet tot het domein van één wetenschappelijke discipline. Daarom werkt de Universiteit Maastricht met multidisciplinair onderzoek. Internationale, maatschappelijk relevante thema’s staan centraal. Denk aan hart- en vaatziekten, duurzaam beleggen, of forensische psychologie.

Europees en internationaal, maar nauw verbonden met de regio.
Gelegen in het hart van Europa mag de UM zich met recht de meest internationale universiteit van Nederland noemen. Veel van het onderwijs vindt in het Engels plaats, het merendeel van de opleidingen wordt zelfs volledig in het Engels gegeven. Daarnaast richt zowel het onderwijs als het onderzoek zich vooral op internationale thema’s, waarbij de Europese problematiek soms centraal staat.
Bijna 45% van de studenten en meer dan 30% van de academisch staf aan de UM is afkomstig uit het buitenland. Samen vertegenwoordigen ze ongeveer zeventig landen.

Naast deze internationale oriëntatie hecht de UM ook aan een sterke (Eu)regionale band. Initiatieven, zoals de transnationale Universiteit Limburg, de ondernemingen onder de UM Holding, Studium Generale en de UM-dependance Campus Venlo, getuigen van deze verbondenheid.
Maastricht, NL

Universiteit Maastricht

Overige
Minderbroedersberg 4 6
6211LK Maastricht
Bezoek website
043 388 2222043 388 2222
Aanbieding
Neem vandaag contact op
Vergelijkbare winkels in de buurt
Minderbroedersberg 4 6
6211LK Maastricht
Bekijk
Sint Servaasklooster 32
6211TE Maastricht
Bekijk
Sint Servaasklooster 30 A
6211TE Maastricht
Bekijk
Sint Servaasklooster 36
6211TE Maastricht
Bekijk
Sint Servaasklooster 36
6211TE Maastricht
Bekijk
Tongersestraat 18
6211LN Maastricht
Bekijk
Tongersestraat 18
6211LN Maastricht
Bekijk
Papenstraat 8
6211LG Maastricht
Bekijk
Tongersestraat 1
6211LL Maastricht
Bekijk
Papenstraat 15 A
6211LG Maastricht
Bekijk