Sluiten
Kaart wordt geladen
Legenda
Winkellocatie
Vergelijkbare winkels
Haptonomie is een wetenschap die de wetmatigheden van het menselijke gevoelsleven bestudeert. Hapto, in het woord haptonomie, stamt van het Oudgriekse werkwoord haptein wat betekent: aanraken, verenigen, een relatie vestigen, zich hechten aan…maar ook: in (tactiel) contact treden om gezond te maken, te helen, te bevestigen. Dit specifieke contact karakteriseert de haptonomische benadering: het ontmoetend, helend (is heel makend, heel de mens omvattend) aanraken om de ander in zijn wezen te bevestigen. Het woord contact betekent letterlijk dan ook: samen voelen.

In haar praktische toepassing kan de haptonomische benaderingswijze binnen elk beroep van de welzijns- en gezondheidszorg geïntegreerd worden. De haptotherapie is de therapeutische toepassing en begeleidingsvorm van de haptonomie.

Geboeid ben ik door de natuur, de natuurlijke processen en de helende krachten die daar vanuit gaan. Geboeid ben ik door het leven. Geboorte-leven-dood. De processen van hechten en onthechten. De verbinding met jezelf en vandaar uit het je verbinden met de omgeving en de ander. Geboeid ben ik ook door de paradoxen, waar het leven vol van zit. Beeldspraak en beeldtaal intrigeren me.

Als oefentherapeut Cesar (1984) hield ik me bezig met houding en beweging. Hoe beweeg je je op een natuurlijke wijze, hoe is het bedoeld. Aanvankelijk heb ik de haptonomie (1994) binnen de houding en beweging geïntegreerd. Hoe voel je je bewogen, wat bezielt je om je op een bepaalde wijze te bewegen. Wat is de intentie van waaruit je je beweegt. Sinds 2006 heb ik mijn beroep als Cesartherapeut losgelaten en richt ik me volledig op de haptonomie en haar toepassingsvormen. De Cesartherapie neem ik als achtergrond mee. De vragen hebben zich verschoven naar: hoe kan je vervullen waar je zijn naar verwijst, hoe kan je vorm geven aan wie je bent.

Zelf ben ik al een aardig pad gegaan om steeds meer in contact te komen met mezelf, mijn natuur, en van daaruit met mijn omgeving en de ander.
Arnhem, NL

Haptotherapie E Woldendorp

Overige
Onder de Linden 21 7
6822KG Arnhem
Bezoek website
Aanbieding
Neem vandaag contact op
Vergelijkbare winkels in de buurt
Onder de Linden 21 3
6822KG Arnhem
Bekijk
Onder de Linden 21 8
6822KG Arnhem
Bekijk
Onder de Linden 21 6
6822KG Arnhem
Bekijk
Onder de Linden 21 2
6822KG Arnhem
Bekijk
Onder de Linden 21 4
6822KG Arnhem
Bekijk

Caspers Bouw

100 m
Leoninusstraat 15
6821EN Arnhem
Bekijk
Bouwmeesterstraat 15
6821GR Arnhem
Bekijk
Naell Tynnegieterstraat 43
6821EW Arnhem
Bekijk
Onder de Linden 69
6822KJ Arnhem
Bekijk
Graaf Lodewijkstraat 75
6821EC Arnhem
Bekijk